تعتبر التورتة من الحلويات الأساسية في المناسبات والحفلات والأعياد، وتكون بعدّة أشكال ونكهات وحتى الألوان؛ فمنها ما يكون بالكريمة أو بالشوكولاتة والكاكاو أو الفراولة. يمكن شراء التورتة جاهزةً من أي محل حلويات، لكن بعض الأشخاص يفضلون صنع التورتة بأنفسهم.
مقادبر عمل تورتة شوكلاتة
كيلو دقيق اسبونج
12 بيضة
كوب ماء
2 كوب كريمه لبانى
4 كوب شوكولاته مبشورة
ملعقة زيت
معلقة عسل جلوكوز
كريز
مكسرات
موس بودر
كريم شانتى تشوكليت
طريقة تحضير تورته شوكلاته
1-نضرب نص كيلو دقيق اسبونج مع 6 بيضات ونصف كوب ماء.
2-ونضع الخليط فى صينية مربعة وعالفرن 180 درجه لمده 40 دقيقة وتبرد توضع فى التلاجه لثانى يوم ونكرر المقادير تانى فى صينيه.
3-وثانى يوم نقطع الكيك راقات ونعمل سيرب خفيف نسقى بيه الطبقات ونضع الموس البودر بعد ضربه بالماء المثلج لنحصل على شانتى ونضع كريز ومكسرات
وهكذا فى باقى الطبقات.
4-يتم تغليف الكيك بالكريم شانتى التشوكليت وتدخل الثلاجه.
5-نضع الكريم اللبانى عالنار وتغل نضع الزيت وعشل الجلوكوز ونضع الشوكليت المبشور ونرفع من النار ونقلب وتترك لتبرد ثم تصب عالكيك بطريقة عشوائيه ويتم عمل اشكال بالشوكولاته والكريم شانتى للتزيين.