تتكون تورتة عيد الميلاد من ثلاث مكونات اساسية .... مكونات الكيك ، مكونات الكريمه ، مكونات الزينة ... وبعد ذالك فأن طريقة التحضير ساهلة ويمكن تحضيرها بالمنزل
اولاً المقادير لعمل الكيكة الاسفنجية:-
8 حبات بيض
1 كوب ونصف سكر
2 كوب دقيق
نصف كيس بيكنج بودر
فانليا
نصف كوب زيت
طريقة تحضير الكيكة الاسفنجية:-
-ضرب السكر مع البيض جيدا حوالي ربع ساعة ويكون المضرب الكهربى متنشف كويس مفهوش ماء
-هتلاقى البيض مع السكر هيعلا زى الكريمة
-ننزل المضرب ونقلب باقى المقادير على اليد بهدوء ومنقلبش كتير لحد ما الدقيق يتجانس مع البيض
-تصب فى صنية مقاسها 28 سنتيمتر مدهونه زيت مرشوش دقيق وتدخل فرن 170 لمدة تلت ساعة
ملحوظه لنجاح الكيك الاسفنجي:-
-متفتحيش الفرن علية الابعد تلت ساعة
-نتركه كل المقادير تضرب كويس لحد متلاقيها ابيضت زى الكريمة وعليت اوى
-مينفعش لا يجوز اننا نضربها فى الخلاط
-التسوية فى الفرن لازم يكون الفرن محكم مفهوش تهوية